Az V. kerületi önkormányzat immár jogerősen csatát vesztett az Arany János utcai parkoló ügyében. A Legfelsőbb Bíróság szerint is jogszerűtlenül határozott a belvárosi képviselő-testület a területről. Rogánnak - úgy tűnik - máshonnan kell előteremtenie a remélt 10 milliárdos összeget, az V. kerület önkormányzata ugyanis egyre súlyosabb adósságcsapdában vergődik.

Rogán Antal még 2007-ben a Horváth Ágnes vezette egészségügyi tárcának nyújtott be egy 10,5 milliárd forintos számlát, mondván: a minisztérium jogszerűtlenül használja az épület előtti parkolót. Az önkormányzat határozatban kötelezte a közterület-használat megszüntetésére a tárcát és öt évre visszamenően követelte az elmaradt parkolási díjat.

Horváth 2007 augusztusában az ügyészséghez fordult, amely megállapította, hogy az önkormányzat kifogásolt határozatai törvénysértőek, mivel az azokban hivatkozott jogszabályok alapján az V. kerület nem hozhatta volna meg az Egészségügyi Minisztériumot a terület át-, avagy visszaadására és "elmaradt parkolási díj" fizetésére kötelező határozatát.

A Fővárosi Főügyészség óvást nyújtott be az önkormányzat határozata ellen, az önkormányzat azonban fenntartotta azt. Az V. kerületi képviselők óvást elutasító döntése ellen a Fővárosi Főügyészség bírósághoz fordult. Első fokon a Fővárosi Bíróság tavaly márciusban új eljárás lefolytatására kötelezte az önkormányzatot parkolóügyben, s kimondta, az új eljárásban az ügyészi óvásnak helyt kell adni. Belváros-Lipótváros önkormányzata azonban megfellebbezte az ítéletet.

A Legfelsőbb Bíróság a múlt héten helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így az jogerőre emelkedett.

A bejegyzés trackback címe:

https://belvarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr351039450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása